Έως αύριο η Τίμια Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία στη Μητρόπολη Βεροίας

  • Dogma
δαβίδ

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δημοτικού Διαμερίσματος Βεροίας η υποδοχή της τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Την τιμία Κάρα που μετέφερε εκ μέρους του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Γαβριήλ ένας αδελφός της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε σε εόρτιο εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο.

Η τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ θα παραμείνει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας μέχρι την Τετάρτη στις 9:30 π.μ. όπου και θα τίθεται σε προσκύνηση των πιστών.

Σήμερα το πρωί (4/12) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού π. Ιακώβου Παπαδάμου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δημοτικού Διαμερίσματος Βεροίας, όπου και τέθηκε σε προσκύνηση η τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ