Eπαναλειτουργία Ι.Ν Παντάνασσας

  • Dogma

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του  ανακαινισμένου εκ βάθρων,  μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού της Παντανάσσσης στην Πάτρα, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο σεισμό του 2008.

Με λαμπρότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του ανακαινισμένου εκ βάθρων, μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού της Παντανάσσσης στην Πάτρα, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο σεισμό του 2008.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

« Μετά από επτά χρόνια ήχησαν και πάλι χαρμόσυνα οι καμπάνες του ιστορικού, μνημειακού και μεγαλοπρεπούς Ναού της Παντανάσσης. Ο σεισμός της 8ης Ιουνίου 2008 πλήγωσε άσχημα το ιερό ιστορικό μνημείο, όπως επίσης και άλλους 80 Ναούς της Μητρόπολης Πατρών. Από εκείνη την ημέρα ένας αγώνας άρχισε. Αγωνιστήκαμε πολύ, βαδίσαμε δρόμο δύσκολο. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: « Πέρασαν από τότε 7 ολόκληρα χρόνια γεμάτα προσευχή καί πίστη στό Θεό. Αυτά τά χρόνια διαπιστώσαμε πως μέσα από τη δοκιμασία έρχεται η χάρη. Πως μέσα από τη συνεχή εκζήτηση του θελήματος του Θεου, έρχεται η ευλογία…»

Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του έργου της αποκαταστάσεως του σεισμοπλήκτου Ναου της Παντανάσσης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε επιστήθιο Σταυρό ως ευλογία στόν Προϊστάμενο του Ιερού Ναου της Παντανάσσης π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο καί προεχείρισε Οικονόμο τον συνεφημέριό του, π. Παύλο Σπίνο.

TOP NEWS