«Επαναστάτησε» ο Κερκύρας: «Σπάστε την απαγόρευση κυκλοφορίας κι ελάτε να κοινωνήσετε»

  • Dogma
κερκύρας

Η κυβέρνηση έχει κλείσει τις εκκλησίες για να προστατεύσει τους πολίτες από τον κορονοϊό, αλλά κάποιοι ιεράρχες γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη δημόσια υγεία. Όπως ο Μητροπολίτης Κέρκυρας που όχι μόνο κάλεσε τους πιστούς να πάνε να κοινωνήσουν, αλλά τους προέτρεψε να «σπάσουν» και την απαγόρευση κυκλοφορίας!

Το… κάλεσμά του, το αντίθετο στις συμβουλές των επιστημόνων για τον κορονοϊό, έγινε ανήμερα του Ευαγγελισμού. Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας δεν ήθελε να… κρυφτεί, τα όσα είπε από άμβωνος μεταδίδονταν από το Corfu TV αλλά και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας και Παξών.

Και τι δεν είπε… Προέτρεψε τους πιστούς να… «πουν» ότι πάνε για γυμναστική (σ.σ. για να πάρουν άδεια κυκλοφορίας) και όχι μόνο να πάνε στην Εκκλησία αλλά να κοινωνήσουν κιόλας! Όσο για τα μέτρα που λαμβάνονται για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας; Όχι δεν είναι μέτρα για να σωθούν ζωές. Είναι παγκόσμια κιόλας, «πρόβα δικτατορίας»…

Και όχι μόνο αυτό. Είπε επίσης ότι η εντολή του στις εκκλησίες είναι στο τέλος της κεκλεισμένων των θυρών λειτουργίας, να ανοίξουν οι πόρτες και όσοι πιστοί ήθελαν, να πάνε  να κοινωνήσουν!

Και απ’ όσα είπε, δεν έλειψε η αναφορά στο Πάσχα. Γιατί, είπε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι πιστοί θα αντέξουν (!) να γιορτάσουν τις μέρες της Ανάστασης σπίτια τους…

«Μπορεί ο τελευταίος νόμος που βγήκε, να έχει μέσα τρόπους με τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν την προσωπική τους άσκηση, ακόμα και τα σκυλάκια τους να έχουν τη δυνατότητα να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε μια απόφαση ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην εκκλησία για να κοινωνήσουν το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας. Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχεστε για τη σωματική σας άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε, να πάρετε δύναμη και ελπίδα. Να μην υποστείλουμε τη σημαία μας. Μπορεί μεν να μας λένε “μην πανικοβάλλεστε” αλλά αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι να πανικοβάλλουν τους ανθρώπους μας», είπε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας.

«Θέλουν να μας επιβάλλουν παγκόσμια δικτατορία»

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος μάλιστα, υποστήριξε όλα όσα ζούμε είναι μια πρόβα για την επιβολή «παγκόσμιας δικτατορίας»: «Εύχομαι και προσεύχομαι στο Θεό να εκλείψουν όλα τούτα τα μέτρα ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τη χαρά της Αναστάσεως και το Πάσχα του Κυρίου μας. Κανένας από εμάς δεν θα αντέξει να εορτάσει το Πάσχα μέσα στο σπίτι του. Προσευχηθήκαμε να αλλάξουν οι καταστάσεις και αυτής της πρόβας που γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται και στην πατρίδα μας»!

TOP NEWS