Επετειακές εκδηλώσεις στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

  • Dogma
εκδηλώσεις

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τρείς ακόμη επετειακές εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με αφορμή την επέτειο των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η 48η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Εμφύλιες διαμάχες στη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος, η 49η επετειακή εκδήλωση με θέμα:  «Πολιτικά πρόσωπα της Ελληνικής Επαναστάσεως» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας και η 50η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Κλέφτες και Αρματωλοί της Ρούμελης» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας.

Σε όλες τις εκδηλώσεις παρέστη και τοποθετήθηκε κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα προβληθούν από τον τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», η 48η εκδήλωση την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ., η 49η  επετειακή εκδήλωση την  Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ. και η 50η την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ.

Οι εκδηλώσεις είναι ήδη διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, και θα προβληθούν και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89,4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων συνεχίζεται και τον μήνα Νοέμβριο με τις κάτωθι επετειακές εκδηλώσεις:

Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ώρα 20:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η 52η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Μεταβυζαντινά Μνημεία της Φθιώτιδος».
Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου θα πραγματοποιηθεί η 54η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η πίστη των αγωνιστών του 21’».
Τρίτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Αμφικλείας θα πραγματοποιηθεί η 53η επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας με θέμα: «Σημαντικές προσωπικότητες, προ κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως».

TOP NEWS