Επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου

  • Dogma
εκδήλωση

Στο ιστορικό και εμβληματικό Θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου διοργάνωσε  μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα :«Οι Δρόμοι του Μπαρουτιού».

Η εκδήλωση ήταν  μία ιστορική αναδρομή στη συμβολή των Μικρασιατών στην αγορά και μεταφορά του μπαρουτιού από τη Σμύρνη στον Πόρο και την Καλαμάτα, που οδήγησε τελικά στην απελευθέρωσή της, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Στην εκδήλωση μίλησαν η κα Ειρήνη Χαρδαλή, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, ο κ. Ιωάννης Μανιάτης, Ναύαρχος ε.α. και Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Πόρου και ο κ. Παύλος Κλάδης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας.

Παρέστησαν επίσης, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, ο Διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ερμουπολης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, η Πρόεδρος του Μωραϊτείου Ιδρύματος και πολλοί Συριανοί.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τους συντελεστές και τους ομιλητές και παρεκάλεσε τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Καλαμάτας να μεταφέρει τις ευχές του στον Δήμαρχο της πόλεως και τον αγαπητό, όπως είπε αδελφό του, Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

TOP NEWS