Επέτειος 185 ετών από την ίδρυση του ΕΚΠΑ και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών

  • Δόγμα

Συμπληρώθηκαν εχθές, 3 Μαΐου 2022, 185 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστραικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής. «Η Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ είναι παρούσα στο πέρασμα των ετών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της εθνικής ιστορίας διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια αξιών και αρχών, του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διάλογου, της αλληλοκατανόησης, της οικοδόμησης της […]

Συμπληρώθηκαν εχθές, 3 Μαΐου 2022, 185 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστραικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής.

«Η Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ είναι παρούσα στο πέρασμα των ετών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της εθνικής ιστορίας διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια αξιών και αρχών, του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διάλογου, της αλληλοκατανόησης, της οικοδόμησης της ειρήνης», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην Ανακοίνωση που εξέδωσε η Θεολογική Σχολήν Αθηνών.

Διαβάστε την Ανακοίνωση:

Συμπληρώνονται σήμερα 185 έτη από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής, μίας εκ των ιδρυτικών σχολών του κορυφαίου Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς υπενθυμίζει τη σημαντική προσφορά της αρχαιότερης σχολής της Ορθοδοξίας στην καλλιέργεια της επιστήμης της Θεολογίας, στην ανάδειξη ικανών εκπαιδευτικών, στελεχών της Εκκλησίας και προσωπικοτήτων του ευρύτερου δημόσιου βίου.

Η Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ είναι παρούσα στο πέρασμα των ετών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της εθνικής ιστορίας διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια αξιών και αρχών, του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διάλογου, της αλληλοκατανόησης, της οικοδόμησης της ειρήνης.

Μορφές όπως ο Άγιος Νεκτάριος, Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Αρχιερείς, Ακαδημαϊκοί, σεβαστοί Καθηγητές, επιμελείς φοιτητές, ανήσυχοι ερευνητές, σε άμεση συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στο να καταστεί η Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ σημείο αναφοράς στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σήμερα η Θεολογική Σχολή, αντλώντας δύναμη από το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της, τα μέλη του διδακτικού, ερευνητικού, τεχνικού εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού, τους συνεργάτες και τους φοιτητές της, ανανεώνεται, ανακαινίζεται, επενδύει στις υποδομές και στην έρευνα και με νέα, υπό διαμόρφωση, Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, υπηρετώντας με συνέπεια τον αρχικό σκοπό της ίδρυσής της.

TOP NEWS