Επέτειος δεκαετούς αρχιερατείας Σουηδίας Κλεόπα

  • Dogma
σουηδίας

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας συμπλήρωσε δέκα χρόνια αρχιερατείας και ποιμαντορίας στη Μητρόπολη Σουηδίας.

Τον Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεπόπα τίμησαν διά της παρουσίας τους ο Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος και ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος κόμισε τις ευχές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το πρωί του Σαββάτου, 25 Μαΐου 2024, ο Μητροπολίτης Κλεόπας ξενάγησε τους αρχιερείς σε αξιοθέατα της πόλεως και ακολούθως παρετέθη γεύμα προς τιμήν των υψηλών επισκεπτών από τον επιχειρηματία κ. Aydin Melkemichel.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Κλεόπας παρέθεσε, προς τιμήν των προσκεκλημένων κληρικών, δείπνο, προσφορά του επιχειρηματία κ. Γεωργίου Τζανή, στην άρτι ανακαινισθείσα αίθουσα δεξιώσεων του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, και προς τιμήν των εθελοντών, προσφωνήσας καταλλήλως τους παρευρισκομένους.

Ο εκ Κύπρου Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Δημοσθένους, Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας, επικεφαλής του δεξιού ψαλτηρίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
Πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτη Κλεόπα και συλλειτουργησάντων των Μητροπολιτών Αθηναγόρα και Αγαθαγγέλου με τη συμμετοχή των επισκεπτών κληρικών, των Αρχιμανδριτών Δοσιθέου και Κορνηλίου, καθώς και του Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Ιατρίδη και Πρεσβυτέρου Γεωργίου Αρβανιτίδη.

Τον χορό του δεξιού αναλογίου διηύθυνε ο προσελθών επί τούτο εκ Κύπρου. Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Δημοσθένους, προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας. Εψαλαν, επίσης, ο Δρ Γεώργιος Σιδηράς, ο κ. Μίλτος Σουλτάνης, ο Δρ Ιωάννης Ρηγόπουλος, ο κ. Παναγιώτης Δημοσθένους και οι κ. Ηλιάνα Αντωνίου και Ιωάννα Δημοσθένους.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τον Μητροπολίτη Κλεόπα προσεφώνησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου, των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και της νεολαίας ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Στοκχόλμης, ο οποίος προσέφερε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη αρχιερατικό εγκόλπιο.

Ακολούθως, τον Μητροπολίτη κ. Κλεόπα προσεφώνησε ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, ο οποίος εκόμισε τις συγχαρητήριες Πατριαρχικές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, εγχειρίσας στον εορτάζοντα Ιεράρχη ως δώρο του Οικουμενικού Πατριάρχου αρχιερατικό εγκόλπιο.

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, παρουσίασε τη νέα μελέτη του Μητροπολίτη Κλεόπα, προς τιμήν του μακαριστού και ιεραποστολικώς εργασαμένου στη Σκανδιναυΐα Αρχιμανδρίτη κυρού Ευσεβίου Βίττη, με τίτλο: «Η Ιεραποστολική Διακονία του Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Βίττη εις την Σκανδιναυΐαν 1965-1980», της οποίας την έκδοση ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο μνημονευθείς Εκκλησιαστικός Οργανισμός.

TOP NEWS