Επέτειος ολοκαυτώματος σπηλαίου Μελιδονίου

  • Dogma
ολοκαυτώματος

Πραγματοποιήθηκαν στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου, οι καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή την 193η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Σπηλαίου Μελιδονίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29η Ιανουαρίου 2017 πλήθος κόσμου προσήλθε για να τιμήσει τα 390 θύματα που βρήκαν φρικτό θάνατο από ασφυξία την 24η Ιανουαρίου 1824, όταν ο Χουσεΐν Πασάς και τα στρατεύματά του έριξαν εύφλεκτες ύλες μέσα στο ιστορικό Σπήλαιο, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο και αμύνονταν επί τρεις μήνες οι κάτοικοι του Μελιδονίου.

Το πρωΐ της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον παρακείμενο του Σπηλαίου Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο για τα ηρωικά θύματα του Ολοκαυτώματος.

193.epeteios.spilaiou.melidoniou-3 193.epeteios.spilaiou.melidoniou-4 193.epeteios.spilaiou.melidoniou-6

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μαυσωλείο που βρίσκεται εντός του Σπηλαίου, στο οποίο φυλάσσονται τα οστά των Ηρώων. Παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, και πλήθος προσκυνητών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιδονίου κ. Νικόλαος Παρασχάκης, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Μανούσος Κλάδος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυλοποτάμου, αναφερόμενος στα ιδανικά των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία.

Οι εκδηλώσεις της 193ης Επετείου του Ολοκαυτώματος του Σπηλαίου Μελιδονίου, τις οποίες συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μυλοποτάμου, η Τοπική Κοινότητα Μελιδονίου, η Ενορία Αγίας Σοφίας Μελιδονίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιδονίου και ο Αθλητικός Όμιλος «Τάλως Μελιδονίου», ολοκληρώθηκαν με τον «Μελιδόνιο Δρόμο», στον οποίο συμμετείχαν αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, του Ποδηλατικού Συλλόγου Ρεθύμνου «Άτλας» και του συλλόγου TAE KWON-DO Περάματος.

193.epeteios.spilaiou.melidoniou-7 193.epeteios.spilaiou.melidoniou-10

TOP NEWS