«Επιφάνιος για Μεσολόγγι, Δαμασκηνός Κιαμέτης για Αγρίνιο»- Οι επικρατέστεροι για τις νέες Μητροπόλεις

  • Dogma
αγρίνιο

Την ώρα που ο νέος εκκλησιαστικός χάρτης της Αιτωλοακαρνανίας φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς οι  πληροφορίες θέουν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως να έχει δώσει το «πράσινο φως» στην εισήγηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την αλλαγή των ορίων της Μητρόπολης με έδρα τη Ναύπακτο, η ονοματολογία για τους νέους Μητροπολίτες έχει αρχίσει και φουντώνει. 

Μεταξύ των επικρατέστερων, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr,  είναι για την Μητρόπολη Αγρινίου ο Αρχιμiμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, ενώ για τη Μητρόπολη Μεσολογγίου στους επικρατέστερους κατατάσσουν τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Καραγεωργό, τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Ο χορός της … ονοματολογίας για εκείνους που προαλείφονται για τους Μητροπολιτικούς Θώκος έχει ανοίξει καλά και σίγουρα το επόμενο διάστημα θα δούμε και άλλα ονόματα να «πέφτουν» στο τραπέζι, κάποιων  λόγω ευσεβών πόθων και κάποιων γιατί έχουν κάνει σημαντική δουλειά.

Το σίγουρο είναι ότι το 2022, ήδη από τους πρώτους μήνες φαίνεται ότι θα έχει ένα ιδιαίτερο εκκλησιαστικό ενδιαφέρον σε διάφορα επίπεδα. Πάντως, οι πληροφορίες του dogma.gr λένε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, είναι πολύ πιθανό να έλθουν εντός της επόμενης εβοδμάδας.

 

 

 

 

TOP NEWS