Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους

  • Dogma
επιμνημόσυνη

Το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου 2016 τελέσθηκε Επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό Κοιμητήριο της Ελευθερούπολης υπέρ των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος μετά τινων Ιερέων της πόλεως. Στην τελετή παραβρέθηκαν, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς της Ελευθερούπολης Σχης (ΠΖ) κ. Άγγελο Δογραμματζή, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αξιωματικοί, Οπλίτες των στρατοπέδων της πόλεως, εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών σωμάτων και των στρατοπέδων της περιοχής μας καθώς και ευλαβείς χριστιανοί της πόλεως.

DSC_0016 DSC_0005 DSC_0003

Τέλος τιμές απέδωσε το στρατιωτικό άγημα της μονάδας 193 MLRS και η Φιλαρμονική του Δήμου.

DSC_0015 DSC_0014 DSC_0008

Η ιστορία της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως αρχίζει με την Επισκοπή Αλεκτοροπόλεως, από τον 9ο τουλάχιστον αιώνα. Ερείπια αυτής της πρώτης έδρας της Μητροπόλεως σώζονται σήμερα στην περιοχή ( Κάστρο) της Νέας Περάμου. Η πρώτη γραπτή μνεία του ονόματος της Επισκοπής Αλεκτοροπόλεως υπάρχει σε ένα Τακτικό ( όπου η σειρά, η τάξη των Επισκοπών) του 901. Εκεί αναφέρεται ως έκτη επισκοπή υπαγομένη στη Μητρόπολη Φιλίππων. Επίσης το όνομα της Επισκοπής το ευρίσκομε και στο Συνταγμάτιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1855.

TOP NEWS