Eπιμορφωτικό πρόγραμμα του Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας

  • ΔΟΓΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 στην Κέρκυρα, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση βιβλικών κειμένων», που υλοποίησε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Η τελευταία επιμορφωτική συνάντηση του προγράμματος έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, του Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγου Αλεξανδράκη, Αν. Διευθυντή του Ι.Π.Ε., του Αιδεσ. Πρωτοπρ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, συντονιστή του προγράμματος, του κ. Σωτηρίου Δεσπότη, Καθηγητή της Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., των κληρικών και των κατηχητών-κατηχητριών της Ι. Μητροπόλεως που πήραν μέρος στο πρόγραμμα.

Η συνάντηση περιελάμβανε δύο εισηγήσεις από τον κ. Δεσπότη με θέμα «Αποκωδικοποιώντας το Μήνυμα ενός Γράμματος του αποστόλου Παύλου: (Σταυρός, Ανάσταση, Δικαίωση)» και «Ανακεφαλαίωση: Η “Μετάληψη” των Γραφών από την Τέχνη και το Κήρυγμα στη Σύγχρονη Ενορία», ενώ ακολούθησε η διαδικασία της αξιολόγησης του προγράμματος από τους συμμετέχοντες.

Στο τέλος της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., για την στήριξη που προσφέρει στον κλήρο και το λαό της επαρχίας του. Επεσήμανε ότι ζούμε σε μια εποχή στην οποία μας χρειάζεται πνεύμα μαθητείας, στην οποία ο επανευαγγελισμός είναι αδήριτη ανάγκη, ενώ το ακατήχητο των ανθρώπων πρέπει να μας κάνει να προβληματιζόμαστε. Γι’ αυτό και η τοπική Εκκλησία συμμετέχει στα προγράμματα του Ι.Π.Ε, ακριβώς διότι θέλει και κληρικούς και στελέχη με κατάρτιση, ώστε να μην υπάρχει επανάπαυση. Έχουμε λοιπόν όλοι μας ευθύνη έναντι του Θεού και των ανθρώπων και γι’ αυτό χρειάζεται αγώνας.

Ο Σεβασμιώτατος ανήγγειλε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα υλοποιήσει άλλα δύο νέα προγράμματα, σε συνεργασία με το Ι.Π.Ε., ένα για την διοίκηση των ενοριών και ένα για την εξομολογητική.

Ακολούθως, ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συμμετοχή της Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και στα νέα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί κατά τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο ίδρυμα και την Μητρόπολη.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

 

TOP NEWS