Επίσημη έναρξη για την παιδική χορωδία της Μητροπόλεως Μεσσηνίας

  • Dogma
Μεσσηνίας

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας ανακοινώνει τη σύσταση της επίσημης Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της Μητροπόλεως και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου.να ενταχθούν σε αυτήν.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει ποικίλα είδη της ελληνικής πρωτίστως μουσικής ενώ ταυτόχρονα θα παραδίδονται μαθήματα ορθοφωνίας για τον σωστό χειρισμό των παιδικών φωνών. Στόχος της χορωδίας είναι να αποτελέσει το εργαστήρι ανάδειξης των μελλοντικών μουσικών του τόπου μας. Διδάσκει η κα Κατερίνα Παλαιολόγου και τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.

Ταυτόχρονα, η Σχολή ανακοινώνει τον 2ο κύκλο εγγραφών που συνεχίζονται έως τις 12  Οκτώβρη καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) από 6 – 9 μ.μ. στο κεντρικό κτίριο της Σχολής (Μητρ. Χρυσοστόμου Θέμελη 1, 1ος όροφος, έναντι Ι. Ναού Υπαπαντής). Το πρόγραμμα σπουδών της νέας χρονιάς περιλαμβάνει:

– Μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής,

– Παραδοσιακό Δημοτικό Τραγούδι (Χορωδία και Ατομικά)

– Παραδοσιακά μουσικά όργανα (Ταμπουράς, Ούτι, Λαούτο Στεριανό, Λαούτο πολίτικο, Σαντούρι, Κανονάκι, Βιολί, Παραδοσιακά Κρουστά, Φλογέρα, Κλαρίνο)

– Λαϊκά μουσικά όργανα (Λαϊκή κιθάρα, Μπουζούκι)

– Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής (Ανδρική και Γυναικεία)

– Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής

– Παιδική – Νεανική Χορωδία

– Μαθήματα Ορθοφωνίας

– Μαθήματα Ευρωπαϊκής Μουσικής

– Τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής (από 5 ετών)

– Τμήματα Παραδοσιακών Χορών (Παιδικά, Εφήβων, Ενηλίκων)

Η τέλεση του Αγιασμού θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτενβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (2ος όροφος). Η έναρξη μαθημάτων από την 1η Οκτώβρη.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27210 – 99095 (ώρες λειτουργίας 6 – 9 μ.μ.) και 694 72 82 964.

Διεύθυνση σπουδών Κων/νος Σιάχος.

TOP NEWS