Μητρόπολη Δημητριάδος: Έναρξη λειτουργίας Σπιτιών Γαλήνης

  • Dogma
σπιτιών

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/9, στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό στη μνήμη του Αγίου Ευφροσύνου του Μάγειρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. 

Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Ιερείς – Υπεύθυνοι των είκοσι επτά Σπιτιών Γαλήνης των ενοριών μας και πλήθος εθελοντριών κυριών, που στελεχώνουν το φιλανθρωπικό έργο των ενοριών μας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης και αναφέρθηκε στο πλούσιο λατρευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποίησε η Τοπική μας Εκκλησία το Καλοκαίρι, με ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία των κατασκηνώσεών μας στον Άγιο Λαυρέντιο. Αναφερόμενος στους ανθρώπους που στελεχώνουν τα ενοριακά μας έργα, τόνισε χαρακτηριστικά: «είστε ο πλούτος, ο θησαυρός μας, οι άνθρωποί μας, το ζωντανό κήρυγμα της Εκκλησίας, η παρουσία του Χριστού στη ζωή εκείνων που έχουν ανάγκη στήριξης και αλληλεγγύης. Συμβάλλετε, με το έργο σας στην ενότητα και στη συνοχή του λαού μας…». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τους υπευθύνους Ιερείς, για το συντονιστικό και οργανωτικό τους ρόλο στη διευθέτηση του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας στους κατατρεγμένους πρόσφυγες, που κατέφυγαν στην περιοχή μας, ένα έργο αθόρυβο, αλλά ουσιαστικό.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε όλους να επιδείξουν τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέρμη στο έργο τους κι ευχήθηκε καλή δύναμη και τη νέα χρονιά.

2017_09_10_st_eyfr_26 σπιτιών 2017_09_10_st_eyfr_21 2017_09_10_st_eyfr_20 2017_09_10_st_eyfr_07 2017_09_10_st_eyfr_14 2017_09_10_st_eyfr_11

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ