Επίσημη παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821  

  • Dogma
συνάντηση

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση των πρακτικών του επιστημονικού συνεδρίου για το 1821 που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2014.

Την παρουσίαση του Τόμου του Γ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητος. Νεομάρτυρες – Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός – Επαναστατικά Κινήματα», πραγματοποιεί το απόγευμα στις 19:00 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (οδός Ιασίου 1, Αθήνα).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ
Χαιρετισμός Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Ο Ελλογιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Εντιμότατος κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, Δικηγόρος–Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821.

Καταληκτήριος Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.
Συντονίζει: Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης, Γραμματεύς της ΕΙΔ.Σ.Ε. Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Το Γ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για το 1821, με θέμα «Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητος Νεομάρτυρες – Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Επαναστατικά κινήματα», πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2014 με φορέα διοργάνωσης την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Στόχος της επιτροπής είναι η διοργάνωση 10 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων την περίοδο 2012-2021, με προοπτική την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

TOP NEWS