Η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στη μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

  • Dogma
Νέας Κρήνης

Την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς επισκέπτεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, τον Δήμαρχο της πόλης, κλήρο και λαό, στη συμβολή των οδών Κερασούντος και Χηλής και με πομπή κατευθύνθηκαν στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου τελέσθηκε Δοξολογία.

Μετά την Δοξολογία καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο οι τοπικές αρχές και ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες όταν έφτασαν εδώ, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Έκανε λόγο, επίσης, για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Αρχιεπισκόπου και τη μέριμνά του από την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Θηβών. Ακολούθως, επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο την ανώτατη τιμή της Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ευγενίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους Ιεράρχες, κλήρο και λαό για την υποδοχή και αναφέρθηκε στις αλλαγές που απαιτούνται τονίζοντας πως το μόνο που δεν αλλάζει είναι η πίστη μας. Μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει εγώ και εσύ, αλλά εμείς». Αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κάνοντας λόγο για έναν σπουδαίο Ιεράρχη, μίλησε για την ιστορία του τόπου και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πίστη και στην ενότητα. Με αφορμή τον χαιρετισμό του Δημάρχου, ο οποίος δήλωσε πως το Δημαρχείο είναι δίπλα στον μητροπολιτικό ναό και αυτό εξασφαλίζει την καλή συνεργασία ο Αρχιεπίσκοπος θύμισε στους πιστούς πως επί τουρκοκρατίας οι κοινότητες χτίζονταν ακριβώς δίπλα στις Εκκλησίες και στον προαύλιο χώρο έπαιρναν τις πιο σημαντικές αποφάσεις. «Για να προχωρήσουμε, άλλωστε, και να πάμε μπροστά χρειάζεται να υπάρχει συνεργασία» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως «τα χαρίσματα που μας δίνει ο Θεός, τα τάλαντά μας, καλούμαστε να τα αξιοποιούμε για το κοινό καλό και όχι για τον εαυτό μας».

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελέημων, Θερμών κ. Δημήτριος, Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, η υπ. Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Συλλόγων και Φορέων, κληρικοί και λαϊκοι.

09052017_ypod_1 09052017_ypod_3 09052017_ypod_4 09052017_ypod_5 09052017_ypod_6 09052017_ypod_7 09052017_ypod_8

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
ecclesia.gr

TOP NEWS