Επίσκεψη Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος με πολλαπλά μηνύματα

  • Δόγμα

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Άγιον Όρος για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Το Άγιον Όρος πρόκειται να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς πραγματοποιείται σε μία συγκυρία όπου ο ρωσικός επεκτατισμός εντός του Αγίου Όρους είναι έντονος, κάτι που είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων και συσκέψεων ακόμη και κυβερνητικών στελεχών στην Αθήνα, που παρακολουθούν διακριτικά το θέμα. Και, ασφαλώς, η χρονική στιγμή που επιλέγει ο κ. Βαρθολομαίος αυτή την επίσκεψη, και μόνο αυτό, αποτελεί «ισχυρό» μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Το Dogma.gr  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αν. Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αρίστο Κασμίρογλου, ο οποίος ανέφερε ότι, ήδη, επιτροπή εξ αγιορειτών μοναχών, βρίσκεται στο Φανάρι προκειμένου να καταρτιστεί το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα της επισκέψεως του κ. Βαρθολομαίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φθάσει στο Άγιον Όρος το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μαΐου και θα αποχωρἠσει μετά το μεσημἐρι της Κυριακής, 29 Μαΐου. Πρόκειται να επισκεφθεί την Ιερά Κοινότητα και τις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων και Καρακάλλου.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Αθωνική Πολιτεία ήταν στις 20 Οκτωβρίου 2021, προσκεκλημένος της Ι. Μονής Ξενοφώντος, με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών του νέου Καθολικού της Μονής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν πολλά από την επικείμενη επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα κάποιες παρεμβάσεις προστασίας και ελέγχου της αγιορείτικης μοναστικής κοινότητας, κάτι που το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει διασαλευθεί.

TOP NEWS