Επιστημονικό Σεμινάριο για το μυστήριο της εξομολογήσεως

  • Dogma

Εξήντα και πλέον κληρικοί από τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης και την Μητρόπολη Λέρου συμμετέχουν στο πρώτο πιστοποιημένο επιστημονικό σεμινάριο που διοργανώνεται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Dogma Newsdesk

Εξήντα και πλέον κληρικοί από τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης και την Μητρόπολη Λέρου συμμετέχουν στο πρώτο πιστοποιημένο επιστημονικό σεμινάριο που διοργανώνεται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από 9 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα του Σεμιναρίου είναι «Εισαγωγή στο ιερό μυστήριο της Εξομολογήσεως» και τελεί υπό την αιγίδα και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Κατά την έναρξη του σεμιναρίου,ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος τόνισε τη σημασία της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας της ΟΑΚ και του ΙΠΕ και επεσήμανε την παγκρήτια διάσταση του επιστημονικού αυτού σεμιναρίου προς όφελος του συνόλου της Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, υπογράμμισε τα βασικά σημεία του μυστηρίου της εξομολογήσεως.

Το παρόν έδωσε και ο μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός. Εισηγητές κατά τη διάρκεια του είναι: ο μητροπολίτης Κισάμου Η Διακονία του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως), ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (Το Μυστήριο της Εξομολογήσεως στην Πατερική Παράδοση της Εκκλησίας), ο π. Νήφων Βασιλάκης (Τρόποι εφαρμογής των Ιερών Κανόνων στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως).

O π. Αυγουστίνος Μπαϊρακτάρης (Ακρίβεια και Οικονομία, ως γενικές ποιμαντικές αρχές), ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς (Σύγχρονοι κοινωνικοί προβληματισμοί και Εξομολόγηση), ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης (Σύγχρονοι ποιμαντικοί προβληματισμοί και Εξομολόγηση), ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης (Εξομολόγηση και ψυχικές διαταραχές) και ο μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος (Τυπολογία εξομολογουμένων και δημιουργία εξομολογητικής συνείδησης).

TOP NEWS