Επιστολή Στασινόπουλου στον Αρχιεπίσκοπο για τους ελέγχους

  • Dogma

«…Mέχρι σήμερα δεν διακριβώθηκε η βασιμότητα των καταγγελιών». Τάδε έφη ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο απαντώντας σε ερώτημα του Αρχιεπισκόπου για το τι γίνεται με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε Μητροπολίτες.

 

 

Ο κ. Στασινόπουλος ωστόσο σημειώνει πως «…εφ  ὅσον, από την επεξεργασία του συνόλου των στοιχείων προκύψει μη αιτιολογημένη, από τα δηλωθέντα εισοδήματα, περιουσιακή κατάσταση, θα κληθεί ο ελεγχόμενος για να ενημερώσει περί αυτών».

 

 

Με αυτήν την επιστολή του ΣΔΟΕ ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται πως έκαμψε για την ώρα τις όποιες φωνές στην Εκκλησία όπου ήθελαν άμεσες ενέργειες.

 

 

Επί της ουσίας ο κ. Στασινόπουλος δεν λέει κάτι νέο στην επιστολή του, και δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως, αφού είναι γνωστό πως υπάρχουν αρκετές ενέργειες που πρέπει να γίνουν ακόμη, μέχρι το ΣΔΟΕ να καλέσει τους ελεγχόμενους να δώσουν εξηγήσεις.

 

 

Όπως το RNN έχει γράψει, αν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

 

 

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

 

Εκεί που οι Μητροπολίτες έδωσαν μεγάλη βαρύτητα ήταν στην υπόθεση της υπό εκκαθάριση Μ.Κ.Ο. «Αγάπη» την… διάδοχο της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη».

 

 

Τόσο ο Μητροπολίτης Ηλείας όσο και ο εκκαθαριστής κ. Χαράλαμπος Αποστολόπουλος ενημέρωσαν τους συνοδικούς οι οποίοι πήραν τους φακέλους για μελέτη.

 

 

Κατά πάσα πιθανότητα η Δ.Ι.Σ. θα επανέλθει στο θέμα την Πέμπτη.

 

RNN | Newsdesk

 

 


 

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Το ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ