Επιστολή συμπαράστασης της Ιεράς Συνόδου προς τους πυρόπληκτους της Μαγνησίας

  • Δόγμα

 «Μετά βαθέος ψυχικού άγους πληροφορηθέντες την καταστρεπτικήν πυρκαγιάν, ήτις έπληξεν εσχάτως την καθ’ υμάς επαρχίαν, εις την περιοχήν της Νέας Αγχιάλου και αλλαχού, έγνωμεν εκφράσαι τη υμετέρα Σεβασμιότητι την ολόθυμον συμπαράστασιν και συμπάθειαν της ημετέρας Μετριότητος, ως και συμπάσης της περί ημάς Ιεράς Συνόδου

Την ολόθυμη συμπαράσταση και συμπάθειά τους προς τους πληγέντες από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή μας εκφράζουν, με Συνοδική επιστολή προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και η περί Αυτόν Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Μετά βαθέος ψυχικού άγους πληροφορηθέντες την καταστρεπτικήν πυρκαγιάν, ήτις έπληξεν εσχάτως την καθ’ υμάς επαρχίαν, εις την περιοχήν της Νέας Αγχιάλου και αλλαχού, έγνωμεν εκφράσαι τη υμετέρα Σεβασμιότητι την ολόθυμον συμπαράστασιν και συμπάθειαν της ημετέρας Μετριότητος, ως και συμπάσης της περί ημάς Ιεράς Συνόδου, επευχόμενοι όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός επιδαψιλεύση υμίν και τω αγαπητώ περί υμάς ιερώ Κλήρω και πιστώ λαώ του Θεού παραμυθίαν και εξ ύψους ενίσχυσιν προς αποκατάστασιν των προκληθεισών εκ της ενσκηψάσης υμίν λαίλαπος του πυρός υλικών και λοιπών ζημιών και επάνοδον της καθ’ υμάς Ιεράς Μητροπόλεως εις το πρότερον κάλλος και την απερίσπαστον αυτής εν Χριστώ πορείαν».

TOP NEWS