Επίτιμη δημότης Ερμούπολης ανακηρύχθηκε η ΠτΔ-Βίντεο – Φωτογραφίες

  • Dogma

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σύρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανακηρύχθηκε, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, επίτιμη δημότης του νησιού, ενώ κήρυξε  την έναρξη του Αnimasyros 2022 Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Το παρών την τελετή έδωσε ο Μητροπολίτησ Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄.

Κατά την αντιφώνησή της, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη συγκίνησή της για την τιμή να είναι πλέον και εκείνη «μια Συριανή, δημότης της γενέθλιας πόλης του Εμμανουήλ Ροΐδη, του Δημήτριου Βικέλα, του Εμμανουήλ Μπενάκη, του Φαίδωνα Κουκουλέ, και τόσων άλλων από τον μακρύ κατάλογο των διαπρεπών Συριανών, που έφεραν στο προσκήνιο της Ιστορίας και της τέχνης τη γενέτειρά τους».

Παράλληλα, εξήρε την πνευματική, καλλιτεχνική και οικονομική παράδοση της Σύρου, γεγονός που κατέστησε, όπως είπε, την Ερμούπολη ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά και εμπορικά κέντρα της ανατολικής Μεσογείου την περίοδο της ακμής της και τόνισε ότι βλέπει σήμερα με χαρά την «αρχόντισσα» των Κυκλάδων να επιβεβαιώνει την παλιά αίγλη της.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

TOP NEWS