Επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ ο Μητροπολίτης, Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

  • Dogma
χαλκηδόνος

Σε επίτιμο διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αναγορεύτηκε ο Μητροπολίτης, Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ, ύστερα από ομόφωνη εισήγηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, κατόπιν σχετικής πρότασης των Καθηγητών Εμμανουήλ Καραγεωργούδη, Ευσταθίου Λιανού- Λιάντη και Ιωάννας Κομνηνού, αποφάσισε την αναγόρευση του Σεβ. Μητροπολίτη γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ σε Επίτιμο Διδάκτορα.

Στην πρόταση των Καθηγητών τονίζεται ότι ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ είναι μία πολυσχιδής προσωπικότητα με διεθνές κύρος και εμβέλεια και μεγάλη συμβολή: 1) στον διορθόδοξο, διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο, 2) στην εξάλειψη του φονταμενταλισμού και του θρησκευτικού φανατισμού, 3) στην εμπέδωση της παγκόσμιας ειρήνης, αλλά και 4) στην καλλιέργεια της θεολογικής γνώσης, και ότι η πολύπλευρη και πολυεπίπεδηπροσφορά του είναι πλήρως εναρμονισμένη και προάγει τους σκοπούς του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας αλλά και του Ε.Κ.Π.Α. εν γένει.

TOP NEWS