Επίτιμος Δημότης Έδεσσας ο Ναυπάκτου Ιερόθεος

  • Dogma
ιερόθεος

Επίτιμος δημότης της Έδεσσας ανακηρύχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

Σε μια σεμνή τελετή το απόγευμα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βαλασίου Ιερόθεος, ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη.

Στο πλαίσιο της τελετής, μετά τις καθιερωμένες προσφωνήσεις, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Δημήτριος Γιάννος επέδωσε στον τιμώμενο ιεράρχη τον πάπυρο με την απόφαση της ανακήρυξης από το Δημοτικό Συμβούλιο και αντηλλάγησαν αναμνηστικά.

Παρών στην τελετή ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και κληρικούς της πόλεως.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Πέλλας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, οι επικεφαλής του Στρατού και της Αστυνομίας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων. Ακολούθησε επίσημο δείπνο στο κατάστημα των Καταρρακτών.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος (Βλάχος) γεννήθηκε το 1945 στα Ιωάννινα. Σπούδασε Θεολογία στη Θεσσαλονίκη. Χειροτονήθηκε το 1971 Διάκονος και το 1972 Πρεσβύτερος. Διετέλεσε Διευθυντής Νεότητος στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Δίδαξε στη Θεολογική Σχολή Λιβάνου. Εξελέγη Μητροπολίτης το 1995. Συνέγραψε πλήθος θεολογικών έργων.

ιερόθεος ιερόθεος ιερόθεος

TOP NEWS