Επιτροπή Εμβολιασμών: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση – Προαιρετική για τους 30-59, ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60

  • Dogma
επιτροπή

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν και την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού απευθύνει η Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε την Πέμπτη (23.06.2022) για να “απαντήσει” στην ανησυχία που προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση των μεταλλάξεων Όμικρον 4 και 5.

Η απόφαση της Επιτροπής αφορά κυρίως στους πολίτες 60 ετών και άνω, οι οποίοι καλούνται να κάνουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προκειμένου να προστατευθούν από το ενδεχόμενο βαριάς νόσησης με covid. Η Επιτροπή απευθύνει ισχυρή σύσταση και ο νέος εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός.

Όσον αφορά στους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30 έως 59, ο εμβολιασμός με την 4η δόση είναι προαιρετικός, όπως σας είχε μεταδώσει νωρίτερα το newsit.gr. Σε ό,τι αφορά στους 30 και άνω, η Επιτροπή σημειώνει πως «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια». Ωστόσο, όσοι θέλουν, μπορούν να εμβολιαστούν.

Η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού όποιος θέλει να κάνει την 4η δόση, θα ανοίξει τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμού για την 4η δόση
Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.

Πηγή: newsit.gr

 

TOP NEWS