Έριδες προκαλεί η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας – Τί καταγγέλλει το Σωματείο Επαγγελματιών – Επιστολή κόλαφος στον Ιερώνυμο

  • Dogma
ηλείας

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι ήδη έχει ανοίξει στην τοπική κοινωνία η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ηλείας- Γιατί αντιδρά το Σωματείο Επαγγελματιών στον «ευνοούμενο» του πρώην Ηλείας κ. Γερμανού και τι ακριβώς καταγγέλλει για την κατάσταση που επικρατεί στη Μητρόπολη. 

Με μια μεστή νοημάτων επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου που θα κληθούν εντός Οκτωβρίου να εκλέξουν μεταξύ άλλων και τον νέο Μητροπολίτη Ηλείας, το Σωματείο Επαγγελματιών  τονίζει – εμμέσως πλην σαφώς- την αντίθεσή του να εκλεγεί στη θέση αυτή ο  εκλεκτός του πρώην Ηλείας κ. Γερμανού Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Τα μέλη του Σωματείου, που όπως τονίζεται φθάνουν τα 250, εκφράζουν την άποψη ότι ο νέος ιεράρχης δεν πρέπει να είναι από τον τόπο τους, καθώς  το κλίμα δεν είναι καλό όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής μητρόπολης. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι θα πρέπει να γίνουν σε μεγάλο βαθμό ριζικές αλλαγές στα άτομα που διοικούν τις ενορίες, τα φιλόπτωχα ταμεία, τα νεκροταφεία, τα γηροκομεία και τα ιδρύματα.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή

 

Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην Ηλείας κ Γερμανός στην επιστολή παραίτησής του προς τον Αρχιεπίσκοπος, εξέφραζε ευγενικά την παράκλησή του να τον διαδεχθεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, που είναι ο άμεσος συνεργάτης του εδώ και τουλάχιστον τα τελευταία 13 χρόνια.

Επίσης, σύμφωνα με τους παρηκούντες την Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται να μην έχει εκφράσει την αντίθετη άποψη. Ωστόσο, ορισμένοι με νόημα θυμίζουν την περίπτωση διαδοχής στη Μητρόπολη Άρτης, όταν και πάλι ο κ. Ιερώνυμος – αν και δεν είχε εκφράσει αντίθετη άποψη- τελικά εξελέγη ως Μητροπολίτης Άρτης ο μέχρι τότε Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος και όχι η «πρόταση» του πρώην Άρτης. Είναι ένα γεγονός που δείχνει ότι η Ιεραρχία δε βλέπει με καλό μάτι τη διάθεση ορισμένων Μητροπολιτών να δίνουν το δαχτυλίδι της διαδοχής.

 

TOP NEWS