Έσπασαν με κλωτσιές την πόρτα εκκλησίας στην Λάρισα

  • Dogma
λάρισα

Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στη συνοικία της Νεράιδας στη Λάρισα, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  άγνωστοι δράστες νωρίς το πρωί της Πέμπτης (περίπου στις 6π.μ.) εισέβαλαν με βίαιο τρόπο στον Ι.Ν., με κλωτσιές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σπάζοντας την ξύλινη πόρτα της εκκλησίας.

Έφυγαν δε, με «λεία» τους το μεταλλικό κουτί όπου εναποθέτουν οι πιστοί τα κέρματά τους. Ένας γείτονας διαπίστωσε τι ακριβώς έχει συμβεί και ειδοποίησε τον ιερέα της ενορίας πατέρα Βασίλειο Τάσιο, ο οποίος κατέφθασε άμεσα στο σημείο και ειδοποίησε τόσο τον επίτροπο του Ιερού Ναού, όσο και τον προϊστάμενο, οι οποίοι με την σειρά τους ήρθαν σε επικοινωνία με την αστυνομία. Εξίσου άμεσα όπως επισημαίνει στο onlarissa.gr ο πατέρας Βασίλειος κατέφθασε η ασφάλεια και η σήμανση παίρνοντας δακτυλικά αποτυπώματα.

Στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι η ζημιά που έγινε στην πόρτα είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από την κλοπή του μεταλλικού κουτιού το οποίο είχε πολύ λίγα χρήματα μέσα, λόγω του ότι προσφάτως υπήρχε πανηγύρι (Πρ. Ηλίας) και οι ιθύνοντες του Ναού είχαν πάρει τα χρήματα από το εν λόγω κουτί. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι στοχοποιούν και κάνουν διάρρηξη στο συγκεκριμένο εκκλησάκι.

Δείτε φωτογραφίες:

Έσπασαν με κλωτσιές την πόρτα εκκλησίας στην Λάρισα και έφυγαν με το κουτί με τα κέρματα (φωτο)Έσπασαν με κλωτσιές την πόρτα εκκλησίας στην Λάρισα και έφυγαν με το κουτί με τα κέρματα (φωτο)Έσπασαν με κλωτσιές την πόρτα εκκλησίας στην Λάρισα και έφυγαν με το κουτί με τα κέρματα (φωτο)Έσπασαν με κλωτσιές την πόρτα εκκλησίας στην Λάρισα και έφυγαν με το κουτί με τα κέρματα (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

TOP NEWS