Εσπερινός Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από τον Ιεραπύτνης Κύριλλο

  • Dogma
αγίων αναργύρων

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και ιδιαίτερη ιεροπρέπεια και παρουσία αρκετών πιστών της περιοχής τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και ιδιαίτερη ιεροπρέπεια και παρουσία αρκετών πιστών της περιοχής τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Χανδρά Σητείας, που βρίσκεται στη θέση «Αγιασμένος», βορειανατολικά του Χανδρά και του Μεσαιωνικού οικισμού Βόιλα, στην είσοδο του Ενετικού οικισμού του Κατελιώνα.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού.

Πριν την απόλυση, ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε εν συντομία στη ζωή των θαυματουργών αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και στο μαρτύριό τους στη Ρώμη, υπογραμμίζοντας ότι οι Άγιοι ήταν Ιατροί που έλαβαν τη χάρη και τη θαυματουργική δύναμη από τον Θεό να θεραπεύουν τις ασθένειες των ανθρώπων, χωρίς να λαμβάνουν χρήματα, και ταυτόχρονα ήταν και κήρυκες της Βασιλείας των Ουρανών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ιστορία του πανηγυρίζοντος ναού, και τέλος παρότρυνε να προστρέξουμε και να παρακαλέσουμε καρδιακά τους Αγίους Ανάργυρους, που εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να θαυματουργούν και να θεραπεύουν τις σωματικές και ψυχικές αρρώστιες όλων όσοι με πίστη τους επικαλούνται σε αυτούς, να πρεσβεύουν, να προστατεύουν και να θεραπεύουν τα άλγη της ψυχής και του σώματός μας με τη θαυματουργική χάρη τους.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο συνταξ. πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Εφημέριος Λιθινών, ο πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Ελεούσας Ιεράπετρας και Αρχιερ. Επίτροπος της Β΄ Αρχιερ. περιφέρειας, ο Οικονόμος π. Σπυρίδων Βασιλάκης, Εφημέριος Αρμένων, ο π. Γεώργιος Μονιός, Εφημέριος της Ενορίας Χανδρά, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνας. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χανδρά κ. Γεώργιος Ανυψητάκης, καθώς και πολλοί πιστοί από τα χωριά του Οροπεδίου Χανδρά.

TOP NEWS