Εσπερινός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
μητρόπολη λαγκαδά

Με την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού επί τη εορτή των Αγίων μεγάλων Ισαποστόλων και Φωτιστών των Σλαύων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαΐου ε.έ., οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, προς τιμήν των δύο Θεσσαλονικέων Αγίων.

Της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στη Μητρόποληη Λαγκαδά, ο οποίος τελέσθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό, της κωμοπόλεως του Περιβολακίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, πλαισιούμενος από Ιερείς της καθ’ ημάς Μητροπόλεως.

μητρόπολη λαγκαδά

Μεταξύ του παριστάμενου εκκλησιάσματος παρέστησαν η Βουλευτής του Ποταμιού κα. Αικατερίνη Μάρκου, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και αντιπροσωπία της μαθητιώσης νεολαίας του περιοχής του Περιβολακίου .

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Οσιολογιώτατος Μοναχός και πρώην Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους π. Μάξιμος Ιβηρίτης, ο οποίος και αναφέρθηκε στην συμβολή και το έργο των Αγίων σε ολόκληρη την Οικουμένη, επισημαίνοντας ότι το παράδειγμα του βίου τους και η προσφορά τους, αποτελεί οδοδείκτη και πυξίδα του Ελληνικού πολιτισμού.

μητρόπολη λαγκαδά

Την Τετάρτη 11 Μαίου 2016, κυριόνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», θα πραγματοποιηθεί Θεολογική Ημερίδα, αφιερωμένη στους δύο αυταδέλφους Θεσσαλονικείς Αγίους.

TOP NEWS