Εσπερινός Αγίου Αθανασίου στη Λάρισα

  • Dogma
αθανασίου

Με την παρουσία πολλών ευσεβών χριστιανών τελέσθηκε απόψε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στην Λάρισα.

 

Στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Αθανασίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε στους πιστούς για το ιερό πρόσωπο του εορταζομένου Μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας, για τους πολυποίκιλους αγώνες του και για τις πολυχρόνιες εξορίες του, λέγοντας ότι ο Μέγας Αθανάσιος εξορίστηκε πέντε φορές, έζησε μακράν του ποιμνίου του για πολλά χρόνια επειδή εκήρυττε την αλήθεια του Ευαγγελίου και επειδή υπήρξε αυθεντικός και βιωματικός Θεολόγος και αληθινός Ιεράρχης σε πολύ δύσκολους χρόνους για την Εκκλησία. Εμείς σήμερα, τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος ζούμε μια άλλη διαφορετική εξορία, την εξορία του τρόπου, δεν μας εξορίζει κανείς, αλλά εν τούτοις είμαστε και εμείς εξόριστοι, διότι λίγοι σήμερα ομιλούν για την Θεολογία της πίστεώς μας, βγάλαμε την Θεολογία από την ζωή μας, την εξορίσαμε και ζούμε χωρίς αυτήν και τους ευλογημένους καρπούς της. Ζώντας την εξορία του τρόπου, ο σύγχρονος άνθρωπος εξόρισε την ίδια την Θεολογία από την ζωή του. Ο Μέγας Αθανάσιος με την αγία βιοτή του, το ασκητικό του φρόνημα και την πλούσια παιδεία και Θεολογία του, μας δεικνύει τον δρόμο του αγιασμού και μας θυμίζει ότι πρέπει να ζούμε την Θεολογία της πίστεώς μας, ώστε να έχει νόημα η ζωή μας, πληρότητα η καρδιά μας και γερές αληθινές βάσεις ο αγώνας μας.

Τους ύμνους του πανηγυρικού εσπερινού απέδωσαν θαυμάσια, ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Πορφυρίου) Μήλεσι Ωρωπόυ Αττικής κ. Στέφανος Συμεωνίδης και οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Κωνσταντίνος Ξυνογαλάς και Γεώργιος Σταυρουλάκης.

AgAthanasiou_larisa2018-3 AgAthanasiou_larisa2018-6 AgAthanasiou_larisa2018-4 AgAthanasiou_larisa2018-1

TOP NEWS