Εσπερινός Αγίου Τρύφωνος στην Καστοριά

  • Dogma
αγίου τρύφωνος

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος στη Νέα Λεύκη Καστοριάς.

Στον Εσπερινό στη μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Τρύφωνα ο οποίος μαρτύρησε μεν σε νεαρή ηλικία αλλά αντιμετώπισε με ωριμότητα και με θερμή πίστη τους διώκτες του χριστιανισμού, και ήταν αυτός που έφερε στην πίστη του Χριστού ακόμα και τον αυτοκράτορα της εποχής του.


Αυτός είναι ο σημερινός «δάσκαλος», που διδάσκει σε εμάς σήμερα πως πρέπει να ομολογούμε το όνομα του Χριστού και να φερόμαστε σαν αληθινοί μαθητές Του.

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στην αποστολή της Εκκλησίας, που είναι να κάνει αγίους, να δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κερδίσουμε την αιώνια ζωή, τη σωτηρία μας.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό επί τη πρώτη του μηνός Φεβρουαρίου.

TOP NEWS