Εσπερινός ανακομιδής ιερών λειψάνων Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ στη Θήβα

  • Δόγμα

Στο κήρυγμα προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Αρσένιο και την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του, τόνισε ότι υπήρξε Διδάσκαλος και Φωτιστής του Γένους και φορέας της Πατερικής Παράδοσης, ανήκε στο κίνημα των Κολλυβάδων και έζησε στο Άγιον Όρος και στις Κυκλάδες

Το εσπέρας της Πέμπτης 17 Αυγούστου 2023, παραμονή της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ, που βρίσκεται στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Νεκταρίου Θηβών, το οποίο οικοδόμησε εκ βάθρων η μακαριστή γερόντισσα Ευφροσύνη, και στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πιστοί της περιοχής.

Στο κήρυγμα προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Αρσένιο και την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του, τόνισε ότι υπήρξε Διδάσκαλος και Φωτιστής του Γένους και φορέας της Πατερικής Παράδοσης, ανήκε στο κίνημα των Κολλυβάδων και έζησε στο Άγιον Όρος και στις Κυκλάδες, συγκεκριμένα στην Φολέγανδρο και στην Πάρο, όπου και κοιμήθηκε το 1877. Τέλος, ευχήθηκε στην Προεστώσα του Ησυχαστηρίου μοναχή Αρσενία και σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

TOP NEWS