Εσπερινός εορτής Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού στον Ι. Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

  • Δόγμα

Επίκεντρο του εορτασμού ο παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων εκεί όπου φυλάσσεται και η Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας.

Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Επίκεντρο του εορτασμού ο παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων εκεί όπου φυλάσσεται και η Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να λάβουν τη χάρη της Αγίας Μάρτυρος του Χριστού.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου. Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσε θαυμάσια η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που ήρθαν και λάμπρυναν την Πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεώς μας και της Ενορίας Παναγίας Επισκέψεως, τους ιερείς που για λίγο άφησαν τις υποχρεώσεις στις Ενορίες τους για να πάρουν μέρος σε αυτήν την γιορτή και φυσικά τους Ιεροψάλτες που τιμώντας τον προστάτη Άγιο του Συλλόγου τους Άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό απέδωσαν τόσο θαυμάσια του ύμνους το Εσπερινού

Περισσότερο όμως ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας, τους ευλαβείς αυτούς προσκυνητές που ήρθαν από παντού για να προσκυνήσουν να λάβουν την ευλογία από την Τιμία Κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τον πολύτιμο αυτό πνευματικό θησαυρό του Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

Κατά το Θείο Λόγο ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου. Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ο οποίος με την γλαφυρότητα του λόγου του αναφέρθηκε εμπνευσμένα στην τιμή που έχουμε οι ορθόδοξοι να έχουμε τους αγίους ως πρεσβευτές στον Θρόνο του Τριαδικού Θεού.

TOP NEWS