Εσπερινός για τους προστάτες της Πυροσβεστικής από τον Χαλκίδος Χρυσόστομο

  • Dogma
εσπερινός

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιόυμενος από τους Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και Χρυσόστομο Καλύβα, τους Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και Χαράλαμπο Ταραμίγκο, τον Οικον. Ιωάννη Φαφούτη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής των Αγίων Δανιήλ του προφήτου, Ανανίου Αζαρίου και Μισαήλ των εν καμίνω Παίδων, που τελέσθηκε στον Ι. Ναο Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν και ο Διοικητής της Π.Υ. Χαλκίδος, Πύραρχος κ. Αντώνιος Μίχας, οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, πυροσβέστες και το πολιτικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και αφυπηρετήσαντες Διοικητές και πυροσβέστες, οι οποίοι τίμησαν τους προστάτες τους αγίους τρείς Παίδες εν καμίνω. Επίσης, με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Λιόντος και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και συλλόγων του τόπου μας και αρκετοί πιστοί Ενορίτες.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε πατρικό και διδακτικό λόγο προς όλους τους παρισταμένους πιστούς, κάνοντας αναφορά στο βίο και το μαρτύριο των αγίων τριών Παίδων, ενώ ευχήθηκε εγκαρδιότατα στους πυροσβέστες και τους ευχήθηκε καλή δύναμη και από Θεού ενίσχυση στις προσπάθειές τους.

Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια στα μέλη του πυροσβεστικού Σώματος Χαλκίδας και στις οικογένειες τους με τους οποίους είχαν ολιγόλεπτη επικοινωνία

TOP NEWS