Εσπερινός Κυριακής του Τυφλού στη Γιάννουλη

  • Dogma

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος όπου παρακολούθησε την Ακολουθία του Αναστάσιμου Εσπερινού της Κυριακής του Τυφλού.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο προσκληθείς Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Βενέδικτος. Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο π. Βενέδικτος έδωσε παραδείγματα στο πως πραγματώνεται το Μυστήριο της Αναστάσεως στη ζωή μας. Πιο συγκεκριμένα ο Άγιος Ιουστίνος ο Πόποβιτς αναφέρει ότι «εάν δεν υπήρχε η Ανάσταση του Χριστού δεν θα υπήρχε ο Χριστιανισμός», αλλά και ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι «εἰ δὲ Χριστὸς οὐκ ἐγήγερται, κενὸν ἄρα τὸ κήρυγμα ἡμῶν, κενὴ δὲ καὶ ἡ πίστις ὑμῶν». Όλα τα γεγονότα, λοιπόν, που έχουν συμβεί στην Καινή Διαθήκη τείνουν στην Ανάσταση του Χριστού, γι’ αυτό και όλοι πρέπει να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε. Ο θάνατος νικάται με την Ανάσταση. Η σκέψη, η αμφιβολία και τόσα άλλα δημιουργούν τον θάνατο. Η νίκη του θανάτου είναι η Ανάσταση του Χριστού. Έτσι κι εμείς αντλούμε φως, θάρρος, χαρά και πορευόμαστε.

Μετά το πέρας του Εσπερινού στον περίβολο του Ιερού Ναού ακολούθησε γιορτή με παραδοσιακούς χορούς από τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Λάρισας», τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης», τον «Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης», τον «Σύλλογο Βερδικουσιωτών Ν. Λάρισας» και την «Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας Οι Ακρίτες».

TOP NEWS