Εσπερινός ονομαστηριών Πειραιώς Σεραφειμ- Θυρανοίξια Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος

  • Dogma
πειραιώς

Η Ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφειμ, τελέστηκε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος. Πολιούχου Πειραιώς.

Προ της τελέσεως του πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ, τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του νέου ανακαινισμένου Ιερού Ναού, ο οποίος, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, «αποτελεί ένα κόσμημα της πόλεώς μας».

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος εν συντομία στην Ιστορία του Ιερού Ναού και κάνοντας λόγο για την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τους δωρητές και ευεργέτες του για την πλήρη ανακαίνησή του.

Τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον βίο και το Μαρτύριο του Αγίου Σεραφείμ. Τέλος, αναφερόμενος στην έντονη προσωπικότητα και τον δυναμικό χαρακτήρα του Σεβασμιωτάτου, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς και ενθάρρυνε τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας, κάνοντας λόγο για το θάρρος και την ανδρεία του.

 

 

TOP NEWS