Εσπερινός Πρωτοχρονιάς στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ελισαίος Γούλας ο οποίος μίλησε για την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και για τον Άγιο Βασίλειο.

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου.

Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου. Το Ιερό Λείψανο κόμισε από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Θανάσουλας.

Εν συνεχεία τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ελισαίος Γούλας ο οποίος μίλησε για την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και για τον Άγιο Βασίλειο.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης Χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Αθανάσιο Γκιουλέκα ο οποίος υπηρετεί εδώ και πολλά έτη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Γεώργιο Πασχάλη.

Ακολούθως, όπως κάθε χρόνο βάση της Διαθήκης, αλλά και της προσωπικής επιθυμίας της αειμνήστου Μερόπης Λιόλιου έλαβε χώρα από τον κ. Χρυσόστομο η βράβευση των δύο πρώτων που εισήχθησαν σε Ιατρική Σχολή από την πόλη των Τρικάλων, της Κουτσαμπελούλη Λεμονιάς και Παναγιώτου Σοφίας.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και ευχήθηκε καταλλήλως στο εκκλησίασμα για την ανατολή του νέου έτους 2023.

Μετά το πέρας οι κύριες του Φιλοπτώχου και οι Κατηχήτριες και διακονήτριες του Ναού τραγουδούσαν στο πολυπληθές Εκκλησίασμα τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της Σμύρνης… με το σύνθημα: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP NEWS