Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
εσπερινός της αγάπης

Tο πρωί της Κυριακής του Πάσχα, και μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και λαμπράς ατμόσφαιρας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης περιστοιχιζόμενος από τους Ιερείς και τους Διακόνους της Μητροπόλεως, αφού ενεδύθησαν τα άμφιά τους εις το Επισκοπείο, εν πομπή κατευθύνθηκαν  προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προηγουμένων του Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγά τους και των χορών που έψαλλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….».

DSC_6550 DSC_6264 DSC_6283 DSC_6303 DSC_6311

Κατά την διάρκεια της λαμπράς ταύτης Ακολουθίας, ανεγνώσθη το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού, σε 13 γλώσσες, την Ελληνική, την Λατινική, την Αγγλική, την Γαλλική, την Γερμανική, την Ιταλική, την Ρουμάνικη, την Σέρβικη, την Ρώσικη, την Ομηρική (ηρωικό εξάμετρο), την Εβραϊκή,  την Αλβανική και Σουαχίλι.

DSC_6328 DSC_6374 DSC_6392 DSC_6394 DSC_6396

Τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αριστογένης Ζαΐμης, πλαισιωμένος από τη Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Ο Απόστολος Παύλος», με επικεφαλής  τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Φερεντίνο και τον Λαμπαδάριο του Ναού, Μουσικολογιώτατο κ. Ραφαήλ Ασδρέ χοράρχη της Βυζαντινής χορωδίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής «Δαμασκηνός ο Στουδίτης», ενώ πολλής κόσμος προσήλθε για να συνεορτάσει στο φως της Ζωηφόρου Αναστάσεως, το Μυστήριο της Σωτηρίας και της Αγάπης.

DSC_6420 DSC_6432 DSC_6450

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, διένειμε σε όλους τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, μεταφέροντας προς όλους τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του.

DSC_6466 DSC_6540

TOP NEWS