Εσπερινός της εορτής του Αγίου Αθανασίου στην Κάριανη Ορφανού

  • Dogma
αθνασίου

Σε ατμόσφαιρα πανηγυρική τελέσθηκε το εσπέρας της 17ης Ιανουαρίου 2015, ο Εσπερινός της εορτής των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Κάριανης Ορφανού.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Αθανασίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων της περιφέρειας Ορφανού, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου Μιχαηλίδη.

αθανασίου

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως αναφερόμενος στο έργο του Αγίου Αθανασίου, τονίζοντας τον ανένδοτο αγώνα του υπέρ της πίστεως.

DSC_0006

DSC_00111

Ο Μέγας Αθανάσιος Γεννήθηκε το 295 από φτωχούς αλλά ενάρετους γονείς, γεγονός που του στέρησε τη δυνατότητα για ανώτερες σπουδές. 25 ετών χειροτονείθηκε διάκονος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της αιρετικής διδασκαλίας του Αρείου. Το 328 και σε ηλικία 33 ετών εξελέγη πανηγυρικά πατριάρχης Αλεξανδρείας. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 373.

DSC_00121

Διαβάστε εδώ τον βίο του Αγίου Αθανασίου

TOP NEWS