Εσπερινός της εορτής του Αγίου Δαμασκηνού στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma

Με κάθε επισημότητα, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίου Αθανασίου και των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του  Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης.

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίου Αθανασίου και των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, συνχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού μεταξύ του πολυαρίθμου εκκλησιάσματος παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως καθώς και αντιπροσωπία σπουδαστών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο και το έργο του σήμερα τιμωμένου από την Εκκλησία Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, ενώ τόνισε και την μεγάλη συμβολή που είχε όχι μόνο προς τον ελληνικό γένος αλλά και προς τους όλους τους λαούς των Βαλκανίων, για την διατήρηση της Πίστεως στις δύσκολες εκείνες περιόδους.

Αύριο κυριόνυμο ημέρας της εορτής, θα κορυφωθούν οι εόρτιες λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο θα τελεσθεί εις τον ιστορικό Ιερό Ναό της κωμοπόλεως της Λητής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

TOP NEWS