Εσπερινός της εορτής του Αγίου Λουκά του ιατρού στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς

  • Δόγμα

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου (11 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε μια ημέρα νωρίτερα, διότι φέτος η 11η Ιουνίου συμπτίπτει με το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής.

Στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου υπάρχει παρεκκλήσιο επ’  ονόματι του Αγίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, το απόγευμα της 9ης Ιουνίου 2022.

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου (11 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε μια ημέρα νωρίτερα, διότι φέτος η 11η Ιουνίου συμπτίπτει με το Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής.

Έτσι, ο Εσπερινός εψάλη το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου και το πρωί της 10ης Ιουνίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς πανοσ. αρχιμ. π. Θεόδωρο Μίχα, ο οποίος εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του Νοσοκομείου. Στις ακολουθίες συμμετείχαν οι αρχές του τόπου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου και πλήθος κόσμου (εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, ασθενείς και συνοδοί τους αλλά και πολλοί πιστοί από την πόλη της Λιβαδειάς).

Ο κ. Γεώργιος στο λόγο του μίλησε για τον Άγιο Λουκά αναφερόμενος στην μεγάλη του πίστη στο Θεό, στην λαμπρή του επιστημονική πορεία αλλά και στις πολλές ταλαιπωρίες και κακουχίες που υπέστη με τις εξορίες, τις οποίες όμως αντιμετώπιζε με ακλόνητη πίστη στο Θεό. Τόνισε ότι όλη του τη ζωή ο Άγιος Λουκάς υπηρέτησε τον πάσχοντα άνθρωπο, ενώ χαρακτηριστικό της μεγάλης του πίστης είναι το γεγονός ότι πάντα χειρουργούσε έχοντας δίπλα του στο χειρουργείο μια εικόνα της Παναγίας και πάντα έκανε το σχήμα του σταυρού στο σημείο του ασθενούς, όπου θα έκανε τη χειρουργική τομή.

TOP NEWS