Εσπερινός της Συγχωρήσεως στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
λαγκαδά

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός ή Εσπερινός της Συγχωρήσεως.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ανεγνώσθη υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στην πρώτη εσπερινή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδα κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην περίοδο που εισερχόμαστε της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ομιλώντας περί νηστείας και περί της συγχωρέσεως, ώστε μέσα από αυτούς τους παράγοντες, να μπορέσουμε να ζωντανέψουμε πνευματικά.

33005604571_5c2cf1144d_k DSC_3109 33090783786_fd730d646c_k

“Ξεκινώντας την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ας κάνουμε όλοι τον αγώνα μας για να ευωδιάσει μέσα μας το άρωμα και η ευωδία της αγιότητος. Όλοι είναι δεκτοί στην Εκκλησία, αρκεί να υπάρχει επίγνωση και μετάνοια, στην οποία ήδη εισοδεύομε με συχώρεση, με ασπασμό, με αγάπη και ειρήνη”, είπε.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και εν συνεχεία σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Λαγκαδά καθώς και το παριστάμενο εκκλησίασμα αντήλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως,αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση όπως ορίζει η τάξη της Αγίας Εκκλησίας, ευχόμενοι Καλή Τεσσαρακοστή και καλή δύναμη στον Πνευματικό Αγώνα της περιόδου αυτής.

TOP NEWS