Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
θεοτόκου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορταστεί και εφέτος στη Μητρόπολη Δημητριάδος, το διήμερο 24-25/3, η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Το πρόγραμμα της Πανηγύρεως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έχει ως εξής: την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ακολούθως, στο προαύλιο του Ναού, θα τελεστεί η Αρτοκλασία σε ειδική εξέδρα. Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού, η οποία θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας (Απ. Βολίδη, Δορυλαίου, Ελ. Βενιζέλου, Δημοκρατίας, και Λεωφ. Ειρήνης). Από 10 το βράδυ έως τη 1 περίπου μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Στις 5μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας.

Το εορταστικό διήμερο θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη μουσικοχορευτική επετειακή Εκδήλωση για την εθνική εορτή, την οποία διοργανώνει ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο προαύλιο τοῦ Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας 25ης Μαρτίου. Στην Εκδήλωση θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια του Αγώνα, που θα αποδώσει ο γνωστός μαΐστορας της παραδοσιακής μουσικής π. Χρήστος Κυριακόπουλος, από την Κηφισιά Αττικής, μαζί με μουσική ορχήστρα. Θα υπάρχει, παράλληλα, πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν τα δύο Χορευτικά Σύνολα (Γυναικείο και Εφηβικό) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Δημητριάς», το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», το Χορευτικό Σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας.

Στην τοπική μας Εκκλησία την εορτή του Ευαγγελισμού πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ευαγγελιστρίας Αλμυρού

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, παραμονή της εορτής το πρωί, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Ιγνάτιος. Το απόγευμα, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτές θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ευαγγελιστρίας Άνω Γατζέας

Την παραμονή της εορτές θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μαξίμου Γεωργιάδου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα εορτάζει την Εθνική μας Παλιγγενεσία, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στις 11π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου,προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στο μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στην μνήμη των Αγωνιστών του ΄21 και στην συνέχεια, θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση.

 

TOP NEWS