Ευλαβική υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Βόλο

  • Dogma
βόλο

Με βαθειά συγκίνηση και κατάνυξη η Μητρόπολη Δημητριάδος υποδέχθηκε  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βόλο τεμάχια του Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου και Βασιλίσσης Ελένης.

Τα τιμαλφέστατα ιερά κειμήλια,  που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Εράτυρας Κοζάνης, εκόμισε  στο Βόλο ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλος και τα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού, επικεφαλής Κλήρου και λαού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Μετά την σύντομη Δέηση, τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλου, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος προσφώνησε τον Μακεδόνα Ιεράρχη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων για το πολύτιμο δώρο που προσκόμισε στη Μητρόπολη Δημητριάδος: «Σ’ αυτήν περίοδο της χαρμολύπης, η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού μάς δίδει δύναμη για να ολοκληρώσουμε τον αγώνα της Σαρακοστής, προσδοκώντας την Ανάσταση». Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την παρουσία, αλλά και την παρρησία του λόγου του κ. Παύλου στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Τούτες τις κρίσιμες εποχές, ποιμένες σαν κι εσάς, που έχουν το θάρρος της γνώμης και ο λόγος τους είναι λόγος αλήθειας και ζωής, είναι πολύτιμοι».

Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. κ. Παύλος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην Μητρόπολή μας και την κοινωνία του με τον λαό μας. Αναφέρθηκε στις σχέσεις αγάπης και τιμής, που τον συνδέουν με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και μίλησε για το νόημα του Ακαθίστου Ύμνου, «που αναφέρεται στο πρόσωπο της Παναγίας μας και αφορά δύο καίρια γεγονότα της σωτηρίας μας: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την σάρκωση του Θεού». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «η Παναγία μας έγινε το εργαστήρι της σωτηρίας μας, η αιτία της ανορθώσεως και της θεώσεώς μας». Αναφερόμενος στο νόημα των Χαιρετισμών της Παναγίας, την περίοδο της Σαρακοστής, επεσήμανε ότι «μέσα στον αγώνα τον πνευματικό αυτής της περιόδου, καθώς, στην διάρκεια της κάθε εβδομάδος βιώνουμε ένα πένθος, που μας καλεί σε μετάνοια, κάθε Παρασκευή γλυκοχαράζει η παρουσία της Παναγίας, που ενισχύει τις πνευματικές μας δυνάμεις, προκειμένου να φθάσουμε στον τελικό σκοπό της Σαρακοστής, που είναι η βίωση της Αναστάσεως».

Τα ιερά Κειμήλια θα παραμείνουν, προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό μας Ναό έως την Πέμπτη 29/3 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής τους, θα εξελιχθεί πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών ευκαιριών.

20180323_tim_xyl_04 20180323_tim_xyl_03 20180323_tim_xyl_02

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ