Εξόρμηση του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στην Κατερίνη

  • Dogma
κατερίνη

Την Πέμπτη 7/12, μια ομάδα εθελοντών του Σ. Σ. Κ., «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κατερίνη.

Η επίσκεψη στην Κατερίνη, πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Αρχιμ. Διονυσίου, του Ι. Ναού της  Αγίας ΄Αννης, προς τον π. Θεόδωρο, για να ομιλήσει προς τους εκεί παρευρισκομένους  πατέρες και αδελφούς.

Η ομιλία του πατρός Θεοδώρου με θέμα: «Οι εμπειρίες μου από τη διακονία των φυλακών», ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις «Θεοπρομητορικά 2017», που πραγματοποιούνται στην Κατερίνη, στο πλαίσιο της εορτής της Αγίας Άννης.

Φτάνοντας στον Ιερό Ναό, η αντιπροσωπεία συμμετείχε στην ακολουθία των εγκωμίων της Αγίας Άννης και στο απόδειπνο που ακολούθησε, προσκύνησε τα ιερά λείψανα της Αγίας και κατόπιν, μετά τη θερμή υποδοχή, παρακολούθησε την ομιλία του π. Θεοδώρου.

Ο π. Θεόδωρος συγκίνησε και καθήλωσε τους αδελφούς της Κατερίνης. Η ομιλία ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 1995, κάνοντας λόγο για τον αποφυλακισμένο αδερφό Νικόλαο, που η  Μητρόπολη Δημητριάδος περιέθαλψε και φιλοξένησε και ο οποίος αποτέλεσε το έναυσμα για τη σύλληψη της ιδέας και κατόπιν την ίδρυση του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ».

Αναφέρθηκε κυρίως στις φυλακές Κασσαβέτειας και στην εβδομαδιαία διακονία του για πολλά χρόνια και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο χώρο αυτόν, κυρίως στο ξεκίνημά του. Μίλησε για τον τρόπο προσέγγισης των κρατουμένων και την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων, για τις άσχημες συνθήκες κράτησης, για τον πόνο που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί και για τη μετάνοια ορισμένων εξ αυτών. Ανέφερε συγκλονιστικά γεγονότα φυλακισμένων που γνώρισε καλύτερα και δέθηκε μαζί τους, θέλοντας να καταδείξει τη δυστυχία των ανθρώπων αυτών και την ανάγκη που έχουν από τη δική μας συμπαράσταση και τη βοήθεια της Πολιτείας. Ο π. Θεόδωρος επέμενε ιδιαίτερα και θέλησε να περάσει το μήνυμα πως και ο κρατούμενος είναι αδελφός μας και θα πρέπει να τον σκεφτόμαστε με συμπάθεια και αγάπη.

Κατόπιν, αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου, στις τέσσερις δομές του και στη δράση της καθεμιάς, στην προσφορά του «Εσταυρωμένου» και στο άνοιγμά του σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, που δεν περιορίζεται μόνο εντός του Νομού Μαγνησίας αλλά επεκτείνεται και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, ακόμα και στο εξωτερικό, τονίζοντας: «όπου χώρος κράτησης και εμπερίστατος αδελφός, εκεί και «Ο Εσταυρωμένος».

Μίλησε για την προσφορά των εθελοντών και για τη μη χρηματοδότηση του Συλλόγου από το Κράτος, τονίζοντας ότι η κύρια πηγή εσόδων του είναι η προσφορά των πολιτών, που πηγάζει από την αγάπη προς τον αδελφό, η πώληση των βιβλίων, η οργάνωση εκδηλώσεων και άλλες δραστηριότητες.
Με το τέλος της ομιλίας του πατρός Θεοδώρου, ο πατήρ Διονύσιος τον ευχαρίστησε θερμά για τις πληροφορίες που έδωσε και τα τόσα ενδιαφέροντα που ανέφερε, κάνοντάς τους κοινωνούς αυτού του σημαντικού κοινωνικού προβλήματος, τον συνεχάρη για το έργο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» και παρότρυνε όλους να ενισχύσουν το έργο αυτό. Ο πατήρ Θεόδωρος μοίρασε σε όλους τους εξερχομένους μία όμορφη εικόνα της Παναγίας.

Κ15 Κ8 κατερίνη

 

TOP NEWS