Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Συλλόγου «Συν στον άνθρωπο»

  • Dogma
εκδήλωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Μαρτίου το απόγευμα, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού  η φιλανθρωπική εκδήλωση του Συλλόγου «Συν στον άνθρωπο», σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Τα έσοδα από την εκδήλωση διετέθησαν για την στήριξη του Κέντρου Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού στο οποίο κάθε μέρα βρίσκουν θαλπωρή και ζεστό φαγητό πάνω από 80 συνάνθρωποί μας.

Τους παρισταμένους καλωσόρισε εγκαρδίως  η ερίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαίρη Δούμα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και Προϊστάμενος του Ι. Μ. Ναού Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων κ. Ζάχος Χαλβαντζής.

Στην συνέχεια την εκδήλωση άνοιξε  15μελής χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος υπό την διεύθυνση του Καθηγητού της Σχολής και Πρωτοψάλτου κ. Αναργύρου Βλάχου, η οποία  απέδωσε επίκαιρους ύμνους  της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής καθώς και της Μεγάλης  Εβδομάδος.

Ακολούθως η προσκεκλημένη ομιλήτρια κ. Κατερίνα Σχίζα – Χαλεπλή Θεολόγος Msc Φιλοσοφίας, ωμίλησε με θέμα: «Ο ρόλος της γυναίκας στην Ορθόδοξη Εκκλησία».

Η κα Σχίζα στην ομιλία της έκανε αναφορά στη θέση της γυναίκας στη ζωή και το έργο του Χριστού, στις πρωτοχριαστιανικές κοινότητες, στην πατερική διδασκαλία και τη νεότερη εκκλησιαστική παράδοση και ζωή.

Αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, αιτήματα – προτάσεις για την αναβάθμιση και ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στις νέε συνθήκες της μετανεωτερικότητας, της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας.

Τέλος η κα Σχίζα κλείνοντας την ομιλία της έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την διεύρυνση και ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στην Εκκλησία.

Την όμορφη εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό σύνολο του  Δημοτικού ωδείου Λαμίας αποτελούμενο από τις Καθηγήτριες Μουσικής κ. Ελένη Οικονόμου στο πιάνο και κ. Πέπη Παπαμίχου στο φλάουτο, οι οποίες και απέδωσαν θαυμάσια έργα του κλασσικού ρεπερτορίου.

Στο τέλος της φιλανθρωπικής εκδήλωσης αυτής η κ. Μαίρη Δούμα ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την τιμητική παρουσία τους και για την έμπρακτη στήριξη που παρέχουν σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου με σκοπό την προσφορά Αγάπης στο συνάνθρωπο.

Στην  εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου και μεταξύ αυτών πολλοί ευυπόληπτοι πολίτες της Λαμίας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Λάμπρου και  ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος κ. Γεώργιος  Δούμας.

TOP NEWS