Φιλανθρωπική συναυλία της Μητροπόλεως Κίτρους

  • Dogma
συναυλία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουλίου στο Στάδιο Κατερίνηςσυναυλία για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με την υψηλής αισθητικής μουσική επένδυση των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη και την φιλική συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ.

Η συναυλία διοργανώθηκε με σκοπό την συνδρομή στις προσπάθειες του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, το οποίο συμπληρώνει φέτος 61 χρόνια διακονίας. Στο κατάμεστο, από χιλιάδες κόσμου, στάδιο της Κατερίνης οι αδελφοί Τσαχουρίδη απέδωσαν, με την μοναδικότητα που τους χαρακτηρίζει, παλιά και νέα κομμάτια ποικίλου ρεπερτορίου.

2207KITR (2) 2207KITR (4) 2207KITR (5) 2207KITR (6)

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι μία μεγάλη μέρα η αποψινή, για το Εκκλησιαστικό μας Γηροκομείο, το οποίο είμαστε όλοι εμείς. Οι 23 γερόντισσες που φιλοξενούνται σε αυτό είναι οι ρίζες μας, η σύνδεσή μας με το πνευματικό παρελθόν μας. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, όπως και όλα τα ιδρύματα στη χώρα μας περνούν τη δική τους κρίση. Ωστόσο, όπως έχω κατ’ επανάληψη αναφέρει στους Ιερείς μας, προτιμώ να διακόψουμε το ρεύμα στις Εκκλησίες, παρά να διακόψουμε τη λειτουργία του Γηροκομείου μας. Η αποψινή εκδήλωση έχει ένα ειδικό βάρος. Δεν είναι απλά μία ακόμα φιλανθρωπική πολιτιστική εκδήλωση. Εμπεριέχει μία πνευματικότητα. Είναι η σύνδεσή μας με το πνευματικό παρελθόν μας. Συγκατοικώ το διάστημα που είμαι Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο Επισκοπείο, μαζί με τον Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο, τον προκάτοχό μου. Στο πρόσωπό του βλέπω τον παππού, που δεν γνώρισα. Στο πρόσωπο του βλέπω τις πνευματικές μου ρίζες. Στα πρόσωπα των γεροντισσών, που φιλοξενούνται στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο βλέπουμε τις πνευματικές μας ρίζες».

2207KITR (9) 2207KITR (8) 2207KITR (7) 2207KITR (1)

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε για την ανταπόκριση στο κάλεσμα και την συμμετοχή τους, τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, ενώ σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή κάλεσε τη μητέρα τους Ρούλα Τσαχουρίδου, προκειμένου να απονείμει η ίδια στα παιδιά της, συμβολικά αναμνηστικά δώρα για την συμμετοχή τους στο έργο του Γηροκομείου. Παράλληλα, κάλεσε επί σκηνής και τίμησε την κα Μαρία Ταγκαλίδου, η οποία ζει μόνιμα στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, καθώς και τον σύζυγό της κο Αμαν. Ταγκαλίδη, για το μεγάλο φιλανθρωπικό τους έργο τόσο στην πόλη αυτή της Γερμανίας, όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Κατερίνη.

TOP NEWS