Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος

  • Dogma
αγώνας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου, παρά τον άστατο καιρό, όπου μικροί και μεγάλοι έτρεξαν με σύνθημα: «Τιμούμε τον Πολιούχο μας Όσιο Νίκωνα, βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας».

Με αυτόν τον αγώνα δρόμου στις οδούς τις Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο μας Όσιο Νίκωνα.

Ο σκοπός του αγώνα αυτού ήταν να τιμηθεί ο Άγιός μας, αλλά και να προσφερθούν από τους συμμετέχοντες τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να δοθούν σε συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια. Συγκινητική ήταν η προσφορά όχι μόνο όσων μπόρεσαν να τρέξουν, αλλά και αυτών που παρά την αδυναμία τους να συμμετάσχουν πρόσφεραν τρόφιμα ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 400 κουτιά γάλατα, μακαρόνια, ρύζι και όσπρια, καθώς και ζάχαρη, αλεύρι κονσέρβες και διάφορα άλλα είδη τροφίμων που θα διανεμηθούν άμεσα από την ενορία του Οσίου Νίκωνος.

Οι διοργανωτές: Ενορία Οσίου Νικώνος Σπάρτης, το γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όσους συνετέλεσαν με την βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του αγώνα και κυρίως στην Τροχαία Σπάρτης και στον Ερυθρό Σταυρό, στον χορηγό του αγώνα «ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΠΟΡ», στα τοπικά Μ.Μ.Ε και σε όλους τους συμμετέχοντες που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια.

DSC7820_1280x852 DSC7913_1280x852 DSC7910_1280x852

TOP NEWS