Φωτιά σε Γλυφάδα και Πανόραμα Βούλας – Οι φλόγες «κατευθύνονται» προς Βάρη

  • Dogma
φωτιά

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Γλυφάδα και πλέον έχει επεκταθεί στο Πανόραμα Βούλας.

Γειτονιές της Άνω Γλυφάδας και του ορεινού Πανοράματος Βούλας εκκενώθηκαν, και απομακρύνθηκαν κάτοικοι των οδών Αριστείδου, Υμηττού και Λαμίας. Σπίτια και αυτοκίνητα που βρίσκονται πάνω από την οδό Έκτορος κάηκαν, όπως και στο τέρμα Θεσσαλίας.

Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 71 Πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά έξι αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, καθώς και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό και άλλο ένα του στρατού. Επιπλέον, υπάρχει συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες των δήμων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, τα ελικόπτερα Σινούκ έχουν πάει στην παραλία στο Καβούρι πάνω από 5-6 φορές για ανεφοδιασμό, μέχρι τις 17:30, προσπαθώντας να περιορίσουν τη φωτιά πριν πέσει ο ήλιος και καθηλωθούν τα εναέρια μέσα.

Οι ισχυροί άνεμοι έντάσεως 6 μποφόρ δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής.

«Έχω διατάξει την εκκένωση του ορεινού Πανοράματος» λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Μάλιστα τονίζει ότι όλοι οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και ότι «στο τέρμα της οδού Θεσσαλίας και στο τέρμα της οδού Άτλαντος έχουμε πρόβλημα Είμαστε πολύ κοντά έως ότου καούν σπίτια. Τα ορεινά έχουν μεγάλα θέματα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ – ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS