Φωτιά στη Μαγνησία: Ισχυρές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο- Βίντεο – Φωτο

  • Dogma
φωτιά

Συναγερμός στη Νέα Αγχίαλο, όπου μαίνεται η φωτιά που καίει από χθες περιοχές στη Μαγνησία, καθώς γίνονται συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών, που βρίσκεται 4χλμ. βορειοδυτικά της Αγχιάλου και τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ έχει εκκενωθεί από το προσωπικό.

Η αποθήκη πυρομαχικών βρίσκεται 6χλμ. από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από επιτελείς της Βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας, την τελευταία ώρα οι άνεμοι έχουν αλλάξει κατεύθυνση αρχίζοντας να απομακρύνουν τις φλόγες, τόσο από τη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, όσο και από την αποθήκη πυρομαχικών.

Δείτε live εικόνα από τις φωτιές

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, δόθηκε εντολή να μετασταθμεύσουν από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου όσα F-16 βρίσκονται εκτός καταφυγίων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι της Αγχιάλου, καθώς τρομαγμένοι κάτοικοι και τουρίστες εγκαταλείπουν την περιοχή. Στο σημείο, και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος προσπαθεί να τους καθησυχάσει. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί πηγαίνουν κυριολεκτικά πόρτα – πόρτα, καλώντας του πολίτες να φύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και ιδιωτικά, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς και να τους βοηθήσουν να απομακρυνθούν.

Στόχος είναι να επιτευχθεί ασφαλής μεταφορά πληθυσμού που έχει καταφύγει στις ακτές για να γλιτώσει από το πύρινο μέτωπο που πλησιάζει στις κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή αστικών λεωφορείων για τη μετακίνηση προς ασφαλείς περιοχές.

 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και από τη φωτιά στον Αλμυρό.

Mέσα σε λίγα λεπτά, έφυγαν οι κάτοικοι από τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, τη Χρυσή Ακτή, τον Μάραθο και την Κριθαριά καθώς έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους

Οι κάτοικοι στο χωριό Καστράκι εκκενώνουν προς Μικροθήβες, σύμφωνα με το μήνυμα του 112.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κάλεσε για εκκένωση όσους κατοίκους βρίσκονται στις εξής περιοχές: Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος, Κριθάρια, Σωρός, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος.

Ακολούθησαν και σχετικά μηνύματα του 112.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμες γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS