Φωτιά στην Πεντέλη: Μάχη με τις φλόγες σε Διώνη και Δασαμάρι, διάσπαρτες εστίες στο Ντράφι

  • Dogma

Ανατολικά από Διώνη και Δασαμάρη έως τη λεωφόρο Μαραθώνος είναι το μοναδικό ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα, σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη και έχει καταστρέψει σπίτια και επιχειρήσεις.

Στην τρίτη ενημέρωση για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς, που ξεκίνησε από την Πεντέλη χθες (19.07.2022) το απόγευμα και δεν έχει σταματήσει το καταστροφικό της έργο, “τρεφόμενη” και από τους ισχυρότατους ανέμους που έφτασαν να έχουν ταχύτητα ακόμη και 113 χλμ/ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι το μοναδικό ενεργό μέτωπο είναι αυτό ανατολικά από τη Διώνη και το Δασαμάρη έως τη Μαραθώνος.

Εκεί παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αφού το μέτωπο δυτικά από το Ντράφι, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι μικρό, ενώ υπάρχουν και κάποιες διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα. Δυνάμεις έχουν παραταχθεί και κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στο βόρειο τμήμα της.

«Η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς βορειοανατολική, βόρεια και βορειοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει εκεί ενεργό μέτωπο» είπε ο κ. Αρτοποιός.

Live οι εξελίξεις στο blog του newsit.gr – Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ο χάρτης με τα ενεργά μέτωπα

Μαζί με τις ισχυρότατες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν επίσης εννέα αεροπλάνα και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Επιβεβαίωσε το θάνατο του άτυχου 84χρονου στην Ανθούσα, ο οποίος δεν άντεξε το γεγονός πως είδε το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά και αυτοκτόνησε με ένα περίστροφο, στην αυλή του όπου τον βρήκαν σε λίμνη αίματος.

Έως το πρωί της Τετάρτης, μέσω του 112 έχουν γίνει απομακρύνσεις από έκταση όπου μένουν συνολικά 90.000 άνθρωποι. Έχουν γίνει, επίσης, 30 διακομιδές πολιτών σε νοσοκομεία της Αττικής. Τρεις έχουν υποστεί εγκαύματα και οι υπόλοιποι εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα ή είχαν ελαφρείς τραυματισμούς.

Στην περιοχή όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά είναι διασκορπισμένα 10 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Έχει ήδη ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την χαρτογραφική αποτύπωση της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, υπογράμμισε ότι καθώς και σήμερα σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Εικόνες καταστροφής

Η μάχη με τη φωτιά δεν έχει σταματήσει λεπτό. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε μόνο ένα μέρος από το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα. Σπίτα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Με κάθε τρόπο οι κάτοικοι της Πεντέλης, της Διώνης, της Ανθούσας, του Γέρακα και των άλλων περιοχών προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες.

Παλλήνη

    

Πανόραμα Παλλήνης 

 

Διώνη

  

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS