Φωτιές: Αυτά είναι τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

  • Δόγμα

Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 58 δασικές πυρκαγιές και υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές να τεθούν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο.

Καλύτερη είναι η εικόνα των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπρόσωπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννη Αρτοποιού.

Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 58 δασικές πυρκαγιές και υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές να τεθούν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο.

Στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι σε εξέλιξη το μέτωπο στο νοτιοδυτικό τμήμα, ενώ δεν υπάρχει προς το παρόν άλλο ενεργό μέτωπο. Γίνεται μάλιστα και διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών.

Στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 13 οχήματα πεζοπόρων τμημάτων, 75 υδροφόρα, 10 αεροσκάφη, 13 ελικόπτερα, δασικές υπηρεσίες Έβρου και υλοτόμοι.

Όπως είπε ο Γιάννης Αρτοποιός η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι σε γενική επιφυλακή, ενώ ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για την περιοχή Δαδιά.

Όσον αφορά στη Λέσβο σε εξέλιξη βρίσκεται μόνο ένα ενεργό μέτωπο προς Βρίσα, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες, 5 οχήματα πεζοπόρων τμημάτων, 21 υδροφόρα, 6 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα. Την ίδια ώρα η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ ενεργοποιήθηκε και η υπηρεσία Copernicus.

Σχετικά με τη φωτιά στον δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων Ηλείας βρίσκεται σε ύφεση και υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αρτοποιός στην κατάσβεση των πυρκαγιών υπήρξε και η συνδρομή και 15 Γερμανών πυροσβεστών από το πρόγραμμα προεγκατάστασης.

Σε γενική επιφυλακή βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του Βορείου Αιγαίου, ενώ και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει δορυφορική καταγραφή δεδομένων μέσω της υπηρεσίας Copernicus.

Τέλος η πυρκαγιά στην περιοχή Τσακατούρα Γρεβενών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας. Υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, στο δήμο Φαιστού, στη Σκύδρα, στον Σκαραμαγκά Αττικής.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS